Следвайте Гласове в ТелеграмПредседателят на АБВ Румен Петков повежда листата ЛЕВИЦАТА!“

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПредседателят на АБВ Румен Петков повежда листата ЛЕВИЦАТА!“
Коментари Харесай

Румен Петков повежда листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Бургас

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Председателят на АБВ Румен Петков повежда листата „ ЛЕВИЦАТА! “ в Бургас за изборите за народни представители. В състава на бургаската листа влизат също регионалният координатор на групировката Антон Коджабашев, ръководителят на Общинския съвет в Карнобат Маргарита Стаматова и журналистът Севда Димитрова.

Пред медиите в Бургас Румен Петков сложи акцент върху основните за района въпроси, като сигурността в Черноморския район, острата нужда от виновни държавни институции, с воля да подсигуряват използването на Конвенцията от Монтрьо (регламент за режима на прекосяване и престой на военноморски плавателни съдове през черноморските проливи). Той акцентира позицията на „ ЛЕВИЦАТА! “ и настоя за гаранция, че регламентите в Конвенцията ще бъдат спазени, както гаранция за това, че черноморската база в Атия няма да стане непознато пристанище. Петков означи неналичието на каквато и да е позиция от българска страна във връзка с стратегически закон, импортиран в сената на Съединени американски щати, за сигурността на Черно море. От Министерство на външните работи пък „ ЛЕВИЦАТА! “ получи отговор, че нищо от текстовете във въпросния американски закон не е в съгласие с България, като страна, директно наранена от документа.

Румен Петков подчертава и върху и тематиката „ Лукойл “ и признатият закон за дерогация на горивата, като акцентира, тежкия финансов удар върху рафинерията, както и директният удар върху енергийната сигурност на България, а и на района, и удара върху софтуерната организация на работата в рафинерията – и всичко това без никакъв политически и публичен спор. Ако от държавните институции не се подхващат вероятните неотложни дейности, с цел да се подсигурява естественото действие на рафинерията, ударът върху Бургас ще бъде най-тежък, само че и в народен мащаб ударът ще бъде извънредно тежък - директно върху 3000 души и индиректно – върху 30 000 души, изясни Петков и добави, че при прекратяване на дейностите за опазване цените на горивата, ударът и за промишлеността, и за потребителите ще бъде пагубен. „ ЛЕВИЦАТА! “ е носителят на гаранцията, че ще може да бъде непокътнат националният интерес с един обществен спор, тъй като съучастници в тази злополука са всички досегашни парламентарни обединения, сподели още Румен Петков.

Антон Коджабашев дефинира като огромна победа на „ ЛЕВИЦАТА! “ стопирането на плана за фотоволтаици в Черно море, голямо опълчване за което бе декларирано от туристическия отрасъл и риболовците. Акцент сложи върху идния летен сезон и неналичието на квалифицирани фрагменти. 

Маргарита Стаматова означи нуждата от подкрепяне на дребните селскостопански производители, защото съгласно нея в последните години акцентът е върху огромните. По думите й, общини като Карнобат, Айтос и Средец, които са навътре в региона, имат максимален интерес точно към развиването на селското стопанство.

Севда Димитрова съобщи, че е време жителите да си спомнят, че са суверен и да изпратят хора в изпълнителната и законодателна управляващи, които ще работят за националния интерес, а не такива, които ще са клакьори пред Европа и НАТО. За родния Бургас тя разяснява, че преди всичко постоянно свързва с културата и добави, че се радва, че продължава да е културен център. Димитрова обаче изрази терзанията си във връзка с образованието измежду младите в България, защото данните сочат, че все по-малко функционално грамотни са учащите.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР